Notícies de Bellpuig

Al passat Ple del mes de juny, al torn de precs i preguntes, vam preguntar quan es convocaria aquest any el concurs públic per l'adjudicació del casal d'estiu municipal. Com la majoria de vegades, se’ns va demanar disculpes ja que per un "descuit" no se'ns havia informat del que havia passat.

L'alcalde, Salvador Bonjoch, ens va explicar que aquest any no l'havien convocat però que no ens preocupéssim perquè havien trobat una "bona" solució per no haver de fer més concursos públics per aquest tema i "beneficiar tothom".

Al darrer Ple del mes d'abril la CUP vam poder constatar un cop més, la improvització constant de l'Ajuntament ja que un dels punts de l'ordre del dia era la ratificació del projecte de gespa artificial - aprovat amb caràcter d'urgència per decret d'alcaldia 15 dies abans - amb un import de 427.000 euros. Tant el nostre grup, com FEM-Bellpuig vam manifestar malestar ja que tot i que el PdCat tingui majoria i pugui aprovar-lo igualment també per Ple, trobem que és un despropòsit no haver-nos-en ni informat.

Intervenció de les regidores de la CUP en el Ple Ordinari del dimecres 31 de gener:

Des de l'inici de la legislatura ara fa dos anys, que tots els partits que formem part del consistori ens vam comprometre a remunicipalitzar el servei de gestió de l'aigua. La CUP va proposar a l'equip de govern contactar amb CONGIAC una entitat pública de base associativa i caràcter local que agrupa a diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua i el medi ambient a través de les seves empreses municipals o dels instruments públics del consorci.

El ple del passat 28 de març es va basar en la presentació i aprovació d'un conjunta de mocions, totes de temes extramunicipals com: la moció al pacte nacional pel referèndum, dues mocions sobre temes vinculats amb ruralitat i pagesia, entre d'altres. 

1.MOCIÓ D'ADHESIÓ AL PACTE NACIONAL PEL REFERÈNDUM -PDF

Començant pels pressupostos, l’equip de govern va presentar a l’oposició una proposta de pressupost totalment continuista en la línia dels últims anys, on hi destaquen les inversions en infraestructures en contraposició amb la minsa despesa social. Així doncs, la inversió estrella se l’emporta el circuit de MotoCross amb un total de 278.000€.

ordenances fiscals Bellpuig

Després de dues reunions de treball prèvies realitzades conjuntament la CUP amb l'equip de govern, al darrer Ple extraordinari es van presentar les noves ordenances fiscals.

La CUP Bellpuig Seana vam votar de la següent forma:

Així doncs, ens disposàvem a abordar la primera modificació de crèdit del nou curs polític. Aquesta consistia en que arran d’un augment dels ingressos per valor de 47.500€ provinents de la recaptació del IAE (Impost sobre l’activitat econòmica) per una quantitat de 17.500€ i la resta, 30.000€ provinents d’una subvenció de la Diputació de Lleida pel clavegueram de la Zona Industrial Oest, l’equip de govern decidia destinar gran part d’aquest augment dels ingressos, en concret 45.000€, a les millores del poliesportiu municipal per renovar el sistema de calefacció de les instal·lacions.

Com ja va sent la dinàmica habitual, novament, un dels punts de l'ordre del dia era la modificació del pressupost. En aquest cas, era una modificació de crèdit, ja que a causa d'haver d'afrontar el pagament d'algunes de les obres que ha fet o farà recentment l'Ajuntament - nou enllumenat LED, adeqüació del pavelló, bassa per emmagatzemar l'aigua, etc. - s'ha de demanar un crèdit de 300.000 euros per avançar els diners als proveïdors fins que no arribin les subvencions pendents de la Generalitat.

Bellpuig es un dels 300 ajuntaments que estan investigats per l'Audiència Nacional a causa d'aprovar en un passat ple donar suport a la Declaració del 9N feta pel Parlament de la Generalitat. En aquest sentit doncs, des de la CUP hem considerat important instar a la resta de grups que conformen el consistori a realitzar un Ple extraordinari per donar una resposta institucional, mitjançant l'aprovació de cinc mocions, a l'ofensiva duta a terme pel poder judicial de l'estat espanyol contra alguns càrrecs electes.

Aquestes mocions han estat:

Pàgines