Ple extraordinari per aprovar la remunicipalització del servei de l'aigua

Els sis regidors de PdCat, els quatre de la CUP i l'únic de FEM Bellpuig aprovem per unanimitat el canvi de gestió privada de l'aigua  - fet per Aigües de Catalunya els darrers anys - i la remunicipalització del servei.
 

Des de l'inici de la legislatura ara fa dos anys, que tots els partits que formem part del consistori ens vam comprometre a remunicipalitzar el servei de gestió de l'aigua. La CUP va proposar a l'equip de govern contactar amb CONGIAC una entitat pública de base associativa i caràcter local que agrupa a diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua i el medi ambient a través de les seves empreses municipals o dels instruments públics del consorci.

Des del darrer any, CONGIAC ha estat fent un estudi sobre com ha estat fins ara la gestió feta per Aigües de Catalunya del servei municipal tenint en compte: la garantia de subministrament, la qualitat, la capacitat de reserva i l'estat de les infraestructures existents i rendiment de la xarxa. A partir d'aquesta memòria hem pogut verificar  que per tal de garantir un millor servei - a nivell de necessitats i qualitat - l'única alternativa passa per la seva remunicipalització. VEURE MEMÒRIA TÈCNICA PDF

Per això, en aquest darrer ple tots els grups polítics vam aprovar iniciar aquest procès, que pot tardar uns mesos ha fer-se efectiu si l'empresa concessionària actual hi posa reticències.

Amb tot, des de la CUP vam demanar a l'equip de govern que ara que comença aquest procès caldria poder fer una exposició pública a la ciutadania de la memòria tècnica per explicar la situació actual i explicar també la futura gestió pública prevista amb els canvis que aquesta suposarà.

L'Ajuntament de Bellpuig disposa d'una memòria tècnica que avala el canvi del model de gestió i la recuperació de la gestió directa municipal del servei de l'aigüa. Aquesta memòria ha estat fet per l'ens públic CONGIAC (Consorci per a la gestió d’Aigües de Catalunya) a proposta de a CUP.